ninap.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
02.05.2022

Vappu puhe lahden tori 1.5.2022.

Arvoisat kuuliat Elämme poikkeuksellista aikaa en olisi uskonut että Euroopassa soditaan näin laajamittaisesti vielä vuosi sitten. Suomen tulee tukea voimatoimien lopettamista, kansainvälisen oikeuden noudattamista Ukrainassa kuin Lähi-Idässä sekä koko maapallolla. Pohjoismaiden yhteistyö tuo Suomelle turvaa ja sitä kannattaa lisätä turvallisuuden ja maanpuolustuksen saralla. Sodat vaurioittavat konflikti alueiden…

Arvoisat kuuliat
Elämme poikkeuksellista aikaa en olisi uskonut että Euroopassa soditaan näin laajamittaisesti vielä vuosi sitten. Suomen tulee tukea voimatoimien lopettamista, kansainvälisen oikeuden noudattamista Ukrainassa kuin Lähi-Idässä sekä koko maapallolla.
Pohjoismaiden yhteistyö tuo Suomelle turvaa ja sitä kannattaa lisätä turvallisuuden ja maanpuolustuksen saralla.
Sodat vaurioittavat konflikti alueiden ihmisiä välittömästi aseiden käytön vuoksi. Sodat vaikuttavat kaupan ja talouden sekä siirtolaisuuden kautta myös sotaa käymättömiin maihin.
Nato on sotilas liitto mihin liittyminen on ollut kovasti esillä mediassa. Itsenäinen maanpuolustus ja kansanarmeija ovat Suomen peruslinjoja joista on pidettävä kiinni.
Ammattiyhdistysliikkeellä on ollut kovat ajat. Paperiliitto joutui mahdottomaan tilanteeseen missä UPM työnantajana aloitti poliittisen sodan AY- liikettä vastaan. Lakkorivit pitivät koko 112 päivää kestäneen lakon ajan. Paperiliiton keskeinen tavoite oli pitää alan työehdot yhtenevinä myös nykyisessä yrityskohtaisen sopimisen mallissa. vaikeinta oli UPM:n kanssa. Työehtosopimusmääräysten keskeiset kulmakivet eivät murtuneet vaikka UPM: n tavoitteet olivat kovat
Iso kiitos Paperi liittolaisille. Työtaistelu ei koskenut vain UPM:n Paperiliittolaisia jäseniä vaan laajemmin Ay liikettä Paperiliittolaiset puolustivat lakollaan järjestäytynyttä neuvottelu oikeutta. Onneksi paperiliittolaiset eivät oleet yksin myöskin muut Liitot kuten Teollisuusliitto on tukenut heitä taloudellisesti, useat yksittäiset ammattiosastot ovat lähteneet mukaan omalla panoksellaan. Olisikin hienoa että tätä SAK: laisten liittojen välistä yhteistyötä käytettäisiin myös kunta- alan sekä sairaanhoito alan Superin sekä JHL:n tukemiseksi.
On ollut ilo seurata kun Vasemmistoliitto on yhtenäisesti antanut tukensa hoitajille heidän työtaistelussaan. Emme tarvitse pakkolakeja. Alalla on jo pitkään ollut pula työntekijöistä eikä kukaan ole ollut ennen julkisesti huolissaan hoitajien riittävyydestä kuin hoitajat itse jotka ovat ajaneet itsensä kestävyytensä ääri rajoille. Porvari koitti murtaa ammattiyhdistys liikkeen mutta se tekikin vain meistä SAK; laisista liitoista entistä yhtenäisempiä ja vahvempia joten Hauskaa vappua kaikille ja pidetään työläisten lippu korkealla.

Takaisin etusivulle