ninap.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
02.06.2022

Puheeni Teollisuusliiton kevät valtuuston kokouksessa 30.05.2022

Arvoisat kuuliat Palkansaajien ostovoima on turvattava. Inflaatio oli tätä kirjoittaessani 5.7% on myös arvioitu että vuoden loppuun mennessä olisi 10% nousu elintarvikkeiden hinnoissa. Ratkaisuna ostovoiman turvaamiseen olisi työnantaja maksujen siirtäminen takaisin työnantajille. Esitän että teollisuusliitto tekee kaikkensa että edellisen Juha Sipilän hallituksen siirtämät työnantaja maksut työntekijöille palautetaan takaisin…

Arvoisat kuuliat
Palkansaajien ostovoima on turvattava. Inflaatio oli tätä kirjoittaessani 5.7% on myös arvioitu että vuoden loppuun mennessä olisi 10% nousu elintarvikkeiden hinnoissa. Ratkaisuna ostovoiman turvaamiseen olisi työnantaja maksujen siirtäminen takaisin työnantajille.
Esitän että teollisuusliitto tekee kaikkensa että edellisen Juha Sipilän hallituksen siirtämät työnantaja maksut työntekijöille palautetaan takaisin työnantajin maksettaviksi. Tällä turvaisimme palkansaajien toimeentuloa.
Viime vuonna toteutettu kampanja, mainonta liiton jäsenyydestä, joka jatkui tämänkin vuoden puolelle oli onnistunut sekä radiossa että sosiaalisessa mediassa.
Uusi A- Kassa on myös aloittanut hyvin.
Viime sopimus kierros oli mekaanisen metsäteollisuuden osalta haastava. Koska metsäteollisuudessa ei tehty enää kuin talokohtaisia sopimuksia. Kuitenkin sopimukset saatiin yli 200 taloon joten sopimuksesta tuli yleissitovia. Myöskin teknologia teollisuudessa oli alkuun erikoinen tilanne että saadaanko yleissitovuus pysymään. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää että osaisimme ennakoida työnantajien liikkeitä. Jäsenistömme kannalta on tärkeää että luottamusmiehenasema saadaan työlainsäädäntöön koska emme voi tietää mitä yllätyksiä on vielä tulossa työnantajapuolelta.

Takaisin etusivulle