ninap.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
06.10.2021

Oppivelvollisuus laki

Oppivelvollisuus Laki Uuden lain myötä jokaisella peruskoulunsa tänä vuonna päättäneellä, nuorella on velvollisuus hakeutua jatko-opintoihin. Edellä mainittu on todella hyvä asia nyt pystymme paremmin opastamaan nuoria eteenpäin ja kouluttautumaan. Oppimateriaalien ostaminen ei ole enää esteenä nuoren koulutukseen koska valtio korvaa myöskin ne. Tämä antaa entiseen aikaan verrattuna useammille…

Oppivelvollisuus Laki
Uuden lain myötä jokaisella peruskoulunsa tänä vuonna päättäneellä, nuorella on velvollisuus hakeutua jatko-opintoihin. Edellä mainittu on todella hyvä asia nyt pystymme paremmin opastamaan nuoria eteenpäin ja kouluttautumaan.
Oppimateriaalien ostaminen ei ole enää esteenä nuoren koulutukseen koska valtio korvaa myöskin ne. Tämä antaa entiseen aikaan verrattuna useammille nuorille mahdollisuuden valita vapaasti, ammatillisen koulutuksen tai lukion välillä. Myöskään vanhempien tausta ei ole esteenä opiskeluun(varallisuus) kun kaikille tarjotaan maksuton toinen aste.
Perusopetuksen järjestäjän vastuu nuorten osalta ketkä ovat päättäneet peruskoulunsa keväällä, päättyi elokuun 27 päivä. Nyt vastuu on siirretty kunnille ohjata oppivelvollisia koulutuksiin. Monet asuinkunnat ovatkin palkanneet työntekijän joka opastaa nuoria jatko-opintoihin heille riittääkin vielä työtä koska n 800 nuorta on vielä vailla opiskelupaikkaa. Mielestäni uudistuksella on ollut positiivisia vaikutuksia nuorten hakeutumiseen koulutukseen. Varmasti tulevaisuudessa tämä laki uudistus tuottaa kulunsa takaisin, kunhan pidämme yllä sekä ammattikoulujemme sekä lukioidemme laadulliset asiat kunnossa.

Takaisin etusivulle