ninap.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
05.02.2021

Kirjoitukseni 22.03.2020.

Korona virus tilanne ajaa järjestöt tekemään yhteistyötä. Ammatilliset keskusjärjestöt SAK, STTK ja AKAVA ovat yhdessä olleet suuressa roolissa tehdessään maamme hallitukselle esityksen Korona viruksesta johtuvasta tilanteesta. Esityksessä on yhdessä Suomen yrittäjien kanssa sovittu yrityksille ja työntekijöille luvatuista aputoimista, Korona tilanteen aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien nopeasti lisääntyneiden, lomautus sekä irtisanomistilanteiden lisääntymisien takia.

Korona virus tilanne ajaa järjestöt tekemään yhteistyötä.

Ammatilliset keskusjärjestöt SAK, STTK ja AKAVA ovat yhdessä olleet suuressa roolissa tehdessään maamme hallitukselle esityksen Korona viruksesta johtuvasta tilanteesta. Esityksessä on yhdessä Suomen yrittäjien kanssa sovittu yrityksille ja työntekijöille luvatuista aputoimista, Korona tilanteen aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien nopeasti lisääntyneiden, lomautus sekä irtisanomistilanteiden lisääntymisien takia.

Erityisesti maamme hallituksen hyväksymässä tukipaketissa on hyvää että työttömyysturvaa koskien karenssit työttömyyskassoissa poistuvat määräaikaisina. Vallitsevassa tilanteessa tämä on oikea suunta sillä syyttömiä ovat tähän tilanteeseen joutuvat työntekijät joutuessaan lomautetuiksi tai työttömiksi. Myös yrityksille annettu mahdollisuus käydä yhteistoiminta neuvotteluita nopeammin sekä aloittaa lomautukset aiemmin auttavat ja turvaavat työntekijöiden siirtymistä nopeasti työttömyysturvan piiriin. Hyvää tässä apupaketissa on myös työttömyysturvaan oikeus yrittäjille.

Jotkut tahot ovat syyllistäneet Ay-liikettä sekä keskusjärjestöjä jäykiksi ja vanhanaikaisiksi nämä edellä mainitut toimet kuitenkin osoittavat että olemme tärkeässä osassa yhteiskunnassamme. Ay perheenä kannamme vastuumme yhteistyössä Suomen yrittäjien ja maamme hallituksen kanssa Elinkeinoelämän keskusjärjestön loistaessa poissa olollaan.

Takaisin etusivulle