ninap.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
05.02.2021

Kirjoitukseni 06.05.2020.

Epävarmuus työmarkkinoilla Samaan aikaan kun julkisuudessa kerrotaan kuinka yhä useammat tekevät etätöitä näin korona aikana, ovat useammat tehdastyöntelijät töissä koska näitä fyysisiä töitä ei voi tehdä etänä. Edellä mainitusta johtuen työ paikoilla ollaan entistä enemmän ”kahden kerroksen” väkeä. Erityisesti tällä hetkellä kiitos kuuluu sairaan hoidossa ja kotipalveluissa työskenteleville laitoshoitajille, sairaan…

Epävarmuus työmarkkinoilla

Samaan aikaan kun julkisuudessa kerrotaan kuinka yhä useammat tekevät etätöitä näin korona aikana, ovat useammat tehdastyöntelijät töissä koska näitä fyysisiä töitä ei voi tehdä etänä. Edellä mainitusta johtuen työ paikoilla ollaan entistä enemmän ”kahden kerroksen” väkeä.

Erityisesti tällä hetkellä kiitos kuuluu sairaan hoidossa ja kotipalveluissa työskenteleville laitoshoitajille, sairaan hoitajille sekä lääkäreille jotka ammattinsa puolesta laittavat itsensä alttiiksi viruksille.

Samaan aikaan monet teollisuuslaitokset ja siellä olevat teollisuusliittolaiset tekevät töitä rinta rinnan paritöinä missä ei turvavälejä pysty pitämään. Myöskin erityisesti riskiryhmäläiset tulisi työmarkkinoilla huomioida. Meillä on kyllä yleiset ohjeet työmaalla mutta käytäntö on sitten toinen asia.

Työpaikoilla on myös useissa teollisuusliiton erialojen ollut ja tulee olemaan yt- neuvotteluita jotka kyseinen virus tai muuten taloudellinen tilanne on aiheuttanut tai tulee aiheuttamaan. Eli jäsenistössämme on ei pelkästään pelko omasta työpaikasta vaan myös, huoli omasta sekä läheistensä terveydestä. Näinä aikoina on kin erityisen tärkeää että pidämme työttömyyskassamme toiminta kuntoisena niin kuin tähänkin asti kun lomautukset ja työttömyys on lisääntynyt liitossamme. Ennakko tietona n. 28.000 henkilöä on lomautettuna tässä vaiheessa. Työttömyys kassamme onkin saanut apua liittomme henkilöstöstä n. 40 henkilöä mikä on hienoa.

Haluan toivottaa terveyttä ja voimia kaikille teollisuusliittolaisille sekä heidän perheilleen Terveisin Nina Päivärinta Teollisuusliiton valtuutettu sekä tehdas työläinen.

Takaisin etusivulle