ninap.fi
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
15.04.2022

Hämeen Vasemmistoliitto: ry Kevät kokouksessa 9.4.2022 Pitämäni puhe.

Arvoisat kuuliat Elämme poikkeuksellista aikaa en olisi uskonut että Euroopassa soditaan vielä vuosi sitten. Suomen tulee tukea voimatoimien lopettamista, kansainvälisen oikeuden noudattamista Ukrainassa kuin Lähi-Idässä sekä koko maapallolla. Pohjoismaiden yhteistyö tuo Suomelle turvaa ja sitä kannattaa lisätä turvallisuuden ja maanpuolustuksen saralla. Sodat vaurioittavat konflikti alueiden ihmisiä välittömästi…

Arvoisat kuuliat
Elämme poikkeuksellista aikaa en olisi uskonut että Euroopassa soditaan vielä vuosi sitten. Suomen tulee tukea voimatoimien lopettamista, kansainvälisen oikeuden noudattamista Ukrainassa kuin Lähi-Idässä sekä koko maapallolla.
Pohjoismaiden yhteistyö tuo Suomelle turvaa ja sitä kannattaa lisätä turvallisuuden ja maanpuolustuksen saralla.
Sodat vaurioittavat konflikti alueiden ihmisiä välittömästi aseiden käytön vuoksi. Sodat vaikuttavat kaupan ja talouden sekä siirtolaisuuden kautta myös sotaa käymättömiin maihin.
Nato on sotilas liitto mihin liittyminen on ollut kovasti esillä mediassa. Itsenäinen maanpuolustus ja kansanarmeija ovat Suomen peruslinjoja joista on pidettävä kiinni.
Ammattiyhdistysliikkeellä on ollut kovat ajat. Paperiliitto on joutunut mahdottomaan tilanteeseen missä UPM työnantajana on aloittanut poliittisen sodan AY- liikettä vastaan jo yli kolme kuukautta. Onneksi paperiliittolaiset eivät ole yksin myöskin muut Liitot kuten Teollisuusliitto on tukenut heitä taloudellisesti, sekä useat yksittäiset ammattiosastot ovat lähteneet mukaan omalla panoksellaan.
On ollut ilo seurata kun Vasemmistoliitto on yhtenäisesti antanut tukensa hoitajille heidän työtaistelussaan. Emme tarvitse pakkolakeja. Alalla on jo pitkään ollut pula työntekijöistä eikä kukaan ole ollut ennen julkisesti huolissaan hoitajien riittävyydestä kuin hoitajat itse jotka ovat ajaneet itsensä kestävyytensä ääri rajoille. Kaikki tuki lailliselle työtaistelulle.

Takaisin etusivulle